Busschauffören som vinkade

Det var när vi närmade oss rondellen som allting blev annorlunda. Jag hade iakttagit honom när han släppt på passagerare. Han tryckte sin stämpel utan att se dem i ögonen. Inget hej. Nya människor flöt tyst förbi mig där jag satt längst fram i bussen. Och sedan skumpade vi iväg, uppför backen, genom tunneln och över bron.

Plötsligt en skärpa, foten som medvetet saktade in. Där borta i rondellen såg jag en annan buss och det var när min chaufför lyfte handen som jag bokstavligen talat kände kraften skickas iväg, från hans inre, genom rutan och vidare in i den andre bussen till mannen där borta.

Två mungipor som gick upp! Han vinkade tillbaka.



Den mötande bussen kör in före oss i rondellen och min chaufför känns helt förändrad. Hur en kraftmotor hade startat i hans inre och förvandlat honom från en person som ”gör sitt jobb” till en kommunicerande medmänniska, kompis och kollega. Det blev uppenbart för mig där jag satt och kände håren resa sig på mina armar, hur små saker det är som behövs för att allt ska bli så annorlunda.



Mina Kraftbrev handlar om vår arbetsmiljö och om huvudpersonerna på denna scen, oss själva. Med dessa brev vill jag skapa en mötesplats för samtal och tankar om hur vi kan stärka oss själva och varandra, att gå från minus till plus +++ på jobbet. Jag hoppas du ska gilla dem.

Fortsätt läsa det första Kraftbrevet här!

Lena Gennerud,
Hejdadig Affärsutveckling

Från att höra till att göra

Jag träffade två härliga killar som jobbar med träning. - Ditt koncept är ju som att bygga muskler, det räcker inte med att veta att jag behöver gå ner på gymmet, det gäller att gå dit och svettas också! Jag gillade jämförelsen!
Att skapa både medvetenheten och övningarna när det gäller vad som påverkar dig och din grupp är grunden i Hejdadig´s verksamhet. Vad som suger och vad som är kul, vad som tar energi och vad som skulle vara jättehäftigt att äntligen få tid med.
För att ändra ett automatiskt mönster behöver man hejda sig. Då kan man tänka nytt och ta sig själv och sin verksamhet in på en ny inriktning. Därför ingår hejdadig i all förnyelse. Ett sätt att bygga nya mentala muskler och ta ut kursen tillsammans!

Ord som hänger ihop

Grundläggande ord för mig är delaktighet, engagemang och möjlighet. Dessutom hänger de ihop. Det handlar inte om att alla ska vara med och bestämma allting, men om man blir delaktig i varandras verklighet, delaktiga i målen som man ska uppnå och hur man når dem så blir man mer engagerad tror jag. Detta ger möjlighet att komma vidare, att ha kul och lösa problem. Det blir helt enkelt lättare att gå från minus till plus +++ :)

RSS 2.0