En KP-höjare gör dig glad!

KP-höjare är någon eller något som ger dig kraft. Det kan vara något du blir glad för, som inspirerar dig, som helt enkelt får dig att njuta lite extra. Vill du dela med dig av sommarens KP-höjare? Skriv på kommentar:)
Vem eller vad gör dig glad,stark, inspirerad och full av kraft? Svaret på den frågan = en KP-höjare!
Illustration: Peter Varhelyi


Kommentarer
Postat av: Karin Gustafsson

Jag fick en riktig KP-höjare nyss när jag tassade ut i gryningen.



Daggen i gräset kylde mina fötter och jag stod stilla länge på den gamla lagårdsplanen och tittade uppåt. Himlens moln har en diffus grå färg och mot den ser jag fladdermus efter fladdermus flyga ut från lagårdsgaveln. Dom rör sig snabbt och ljudlöst och fångar mygg.



När jag står där en stund så lägger jag märke till att det inte är helt ljudlöst. Vinande ljud i luften från vingarna, pickande ljud från lagårdstaket när de rör sig där inne. Lite längre bort susar träden.



Men det är också allt. Inga bilar, inga flygplan. Ingen gräsklippare. Jag går in i sommarhuset och tänder några stearinljus och öppnar upp datorn och modemet och skriver detta. KP-höjare att upptäcka klockan 04 en julilördag.



När jag nu ska stänga av datorn av hör jag tidningsbudet svänga in till brevlådorna. Det är inte bara fladdermössen som jobbar när vi andra brukar sova. Jag håller mig vaken ett tag till. Sen ska jag somna om. Det är ju semester!



Karin



2010-07-24 @ 04:45:30
URL: http://www.tilltro.se
Postat av: Lena Gennerud

Hej Karin, din bild är underbar. Kommer ihåg att jag en gång sett fladdermöss. Jag var i Mexico som volontär och bodde i en bergsby i Oaxaca. En dag gick vi genom majsfälten och kom till en bäck som flöt ur berget. Följde bäcken in genom en öppning, en grotta och det var precis som i Jakten på den försvunna skatten och andra Harrison Ford- filmer att en stor grotta öppnade sig i berget, och en hög rymd blottade sig över mitt huvud. Fötterna i vattnet, och en stillhet. Först. Sedan kom fladdermössen i hundratal, ner över våra huvuden. Det var dock inte en KP-höjare för mig, det var läskigt! Men minnet av fladdermössen förde mig tillbaka till den sommaren. Och jag minns att jag, när vi kommit ur berget igen, följde bäcken till en lagun där jag och min kompis badade. Grönblått vatten, med majsfälten runt oss. Stillhet i värmen. En friskhet, på andra sidan jorden. Tack för att du gav mig det minnet tillbaka:)

2010-07-25 @ 16:45:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0